Barndomsminder

Barndomsminder kan både være glædesfyldte og traumatiske. Vores forældre er dem, som har været med til at danne dem, vi er i dag på godt og ondt. Hvorfor vi har tendens til at hænge fast i vores fortid og ikke være i stand til at slippe den, selvom det smerter os mere i dag, end den gjorde dengang? Situationer, som vi ikke formår at bearbejde, lagres i psyken og derved bliver vi ved med at bære på dem.

Følelsesmæssige ting vi oplever som børn, hvor vi ikke var i stand til at bearbejde dem, bliver i vores erindringer til noget ubehageligt og noget, som skal undgås. Vi er i stand til at skubbe det foran os i mange år og derved opbygger vi vores forsvarsmekanismer ubevidst, men med udgangspunkt i vores barndom.

Når vi formår at se fortiden i øjnene og derved ser alle sider af samme sag, kan vi give slip på det, som nærer os. Mange tanker og følelser vi har i dag, hører ikke nutiden til, men blev skabt da vi var børn og unge mennesker. Disse tanker og følelser skal vi acceptere som noget, der har været en del af os engang. Jo mere vi forstår vores tanker og følelser i fortid, jo mere kan vi leve i nutiden og forstå os selv og håndtere vores liv med kærlighed og accept og derved slippe fri af de gamle bindinger.