Angsthåndtering & -behandling

Hos Mind & Body er der mulighed for, at arbejde med din angst på flere forskellige måde. Både via healingsmassage, samtaleterapi, Bachs Blomsterterapi og meditation. Til angsthåndtering- og behandling anbefaler jeg, at du booker en ”kombineret behandling” som varer 120 min., hvor samtaleterapi altid indgår.

Når jeg arbejder med angst, skelner jeg mellem angst og frygt. Frygt er en reel og aktuel fare, hvorimod angst er forestillingen om en mulig fare.

Hvis du oplever en farlig situation, er det naturligt, du oplever frygt for, om du kan passe på dig selv. I situationen vil alle sanseindtryk såsom lyde, lugte, kropsfornemmelser, synsindtryk, de tanker du har, når der sker noget ubehageligt og det fysiske sted, hvor du befinder dig, blive lagret i dig.

Når du så på et senere tidspunkt i dit liv oplever lignende situationer, vil dine oplevelser blive reaktiveret, hvilket ofte sker ubevidst. Her kan du reagere ved, at flygte, kæmpe eller fryse i bestemte situationer, idet du vil undgå at sætte sig selv i (samme) farlige situationer igen.

Angsten kan komme til udtryk ved, at du nedgør andre mennesker, da du underliggende frygter, de skal få øje på dét, du føler, du ikke er god nok til. Ligeledes kan det være, du er afhængige af andres meninger, da du er bange for selv at tage beslutninger eller bange for at blive forladt og ikke at kunne håndtere at stå på egen ben.

For at arbejde med din angst, vil det handle om at opbygge din styrke og dit selvværd ift. til at møde angsten og blive mere fri af den. Vigtigt er, at angsten bliver konfronteret – dog i det omfang du gradvist er klar til. Nogle gange kan det være en fordel at starte med at opbygge styrken og troen på en selv for derefter at arbejde med angsten.

Jeg arbejder ud fra, at angst er en forestilling i dit sind, og det er dit valg, hvad der skal være i dit sind.

Bestil en tid her